Category Archives: Technology

Dah upgrade WordPress 2.7?

Malam ni saja tengok-tengok cpanel hosting kot-kot ada upgrade untuk wordpress 2.7 dalam Fantastico. Sekali memang ada betul.

Sebelum ni adalah tengok sikit preview tentang wordpress 2.7 ni tapi tak ada sangat features yang betul-betul ada ‘wow’ factor.

Antara kelainan yang ketara

  1. Navigation bar sebelah kiri ala-ala maybank2u lama dulu. Boleh expand and collapse
  2. Kebanyakan box untuk functions (di dashboard dan posting page) boleh drag and drop. So boleh letakkan box penting dekat atas
  3. Beberapa plug-in dah diserap sebagai fungsi asas contohnya seperti sticky post
  4. Banyak editing function dah gunakan AJAX. Tak perlu nak refresh page. Terus boleh buat editing atas page yang sama.

Mungkin belum habis explore lagi. Features lain yang ada adalah seperti berikut.

Add media without creating post
Bulk editing of posts
Upgrades and installs over secure FTP
HTTPOnly Cookies
Plugin browser/installer
Comment reply from admin
Drag and drop on dashboard and post screen
Sticky posts
Navigation expand/collapse in two directions
Inline PHPdoc documentation
Quick Edit inline editing
New design/layout
Shortcuts menu
XMLRPC Comments API
Comment threading and paging
Revised Dashboard
API additions
QuickPress
Automatic upgrade
Screen Options to hide/show modules/columns on screens

Jadi, kepada yang dah update, apa feature baru yang anda paling suka?

Yes, it’s right, ymail.com

I thought it was a mistake when somebody left me a message with an email ending with @ymail.com. Then I typed the URL and it went to yahoo mail website. I then sign out my yahoo mail login to ensure it was not a phishing site.

This screen confirms that ymail exists and one of email address offered by yahoo mail besides rocketmail.com and yahoo.com.

ymail2
I’ve not been using yahoo.com after I used gmail. I just logged on to my yahoo mail twice a week to check if there are messages sent by my old friends. That’s it.

I can see that gmail is leading in providing lots of new features while the rest are following gmail steps.

The best things I love about gmail are

  • it keeps same messages with same subject as one so that I can easily track previous old messages
  • the search function is superb
  • I can use my handphone to check gmail with google mobile
  • It’s fast to delete, star (flag) message and archive because it use AJAX
  • I can consolidate all my email to one account by using forwarding option and account setting to change my “from” email
  • I love the webclip feature appear on top of the email to get latest news from my subscribed rss feed

webclipWhat about you? What email are you using and why are you using it?
(besides because of your company email because you have to use it)

[tags]yahoo mail, ymail, gmail, google application, email, rss feed, rocketmail[/tags]

How to place a contact form on your website?

I always being asked on how to create a contact form for website where visitor can write message on an online form and the data then be sent to the website owner’s email.
Long time ago I used free service from freedback.com when I remembered during that time it was very hard to learn CGI using Perl language (before PHP became popular).
I got to know this new contact form service called kontactr from my friend’s website but still I never tried the service because I myself can write a PHP program for it. Maybe you can have a try if you are planning to have a contact form on your website.

[tags]contact form, form to email, form data, contact us, feedback form, form wizard[/tags]

XsitePro version 2 is released! at last…

At last, after waiting for looooooong time, Xsitepro version 2 is now released. I am now still awake just to wait for the new site to launch. To have a quick view on the new features and the most important thing is to know how much does it cost me to upgrade!

Now they are offering USD30 off for upgrading price. Just pay USD97 to upgrade compared to to buy full version for the price of USD297. I remembered I purchased the software about USD167 few years back.

Cannot write a review on the new Xsitepro. The website loads very slow. Maybe because of lots of other people very eager to view this new release.

Go and have a look at Xsitepro version 2 now

Cheapest Wireless Broadband?

It is not the cheapest actually since you can get a wireless broadband access as low as RM68/mo with a bulky modem but I can say it is the cheapest in its class 🙂 I did some survery with other wireless broadband and found that this offer is good.

With RM78/mo (with 2 year contract), you will get unlimited access + a USB HSDPA modem (worth about RM700). But I can’t guarantee the quality and coverage since U mobile is still new to the market (is it?) and never met anyone using u surf so far.
u surf

Check out u surf website – their website is quite impressive..
You will get 8-day money back guarantee if in case you are not satisfied with the service/coverage or whatever (pls read the TOS for this) so if you are thinking of getting one for your mobile needs, then this would be a good choice.
Maxis is offering RM138/mo for unlimited access with USB modem. But they are also offering “Power WiFi” for RM158/mo (not yet explore this one)

[tags]wireless broadband, HSDPA, maxis, celcom, u mobile, u surf[/tags]

World’s thinnest notebook

I read newspaper ad that claim the notebook is the world’s thinnest notebook. It’s a Mac. No wonder. Always come with a difference. But I’m not one of Mac goers. I think may be my friend Azizi will get one for his collection. Hehe.. It cost you only RM6,299 to have one.

macbook air

I’m still loyal with my HP notebook I bought during HP Celcom 3G promo almost 1 and half year ago. Because I paid it with ezy payment and not yet finished paid the installment 🙂 Otherwise I’m planning to buy a new smaller and lighter one. Easy for me to bring and do my work anywhere I want.
[tags]macbook air, mac ibook[/tags]

Are you invisible on YM?

I’m the one who is always log in to YM as invisible and remain invisible 🙂 Just now I’m looking for a code to place YM online status on website and found this interesting website. Maybe you also want to have a look at it.

This website claims can detect invisible YM user. If you have a friend who is always invisible, you might want to give it a shot.


Try now and buzz your invisible friend!

Maxis 3G now in Rawang!

Maxis jadi penyelamat kepada kelembapan TM untuk pasang streamyx dan kelembapan Celcom 3G mengembangkan sayap di Rawang.

Masa nak beli dulu kata kat Rawang dah cover Celcom 3G. Bila dah beli tak ada pulak even kat tengah bandar as claimed. Boring betul buat sales trick camni. (Sorry la kalau ada orang berkenaan yang baca ni)

Beberapa hari lepas, kat handphone saya (guna Maxis) tetiba ada logo 3G, terus cuba dan memang coverage sangat OK. Connection speed much better than Celcom 3G. Kelajuan download mencapai sehingga 30kbps. Dah hampir setanding dengan Streamyx pakej RM66.

Malam semalam terus ke Maxis KLCC untuk request lagi satu SIM card untuk masukkan dalam 3G card notebook (sambil bawa anak-anak tengok air pancut).

Tak tahan guna handphone as modem kejap je bateri habis sebab banyak guna internet.

Pakej 3G yang ditawarkan terbahagi kepada dua iaitu

*Untuk pay per use ni sesuai untuk cek email dan browse wap je.

Sila rujuk website Maxis untuk keterangan lanjut tentang caj

Senarai handphone 3G

* 3G card untuk notebook harga dalam lingkungan RM1000.

Ohh.. satu lagi, sekarang dah boleh tengok tv kat handphone!

Oleh kerana Maxis dengan Astro adik beradik, jadi banyak la siaran Astro boleh ditengok di handphone dengan caj flat rate RM20 sebulan. Yang ni saya tak boleh komen sebab tak subscribe. Ada pakej percubaan RM1 sehari.

Mungkin lepas ni jadi trend orang tengok bola live kat handphone pulak sambil naik LRT cam dalam iklan 🙂 Tak pun tengok Akademi Fantasia kat handphone sebab kena stay back kat ofis. Haha

Ok dah cukup iklan Maxis. Kena kasi credit sebab telah menyelamatkan keadaan. Dah bertapa 4 bulan sebab internet connection slow. Banyak benda pending. Sekarang masanya untuk cergas semula dengan ilmu pertapaan yang terkumpul..

Pengguna Internet di Malaysia

Dah berapa ramai ye pengguna internet di Malaysia sekarang? Sehingga September 2006, pengguna internet di Malaysia adalah seramai lebih 11 juta orang! Kira-kira 40% peratus jumlah penduduk.

Peratusan pengguna internet di Malaysia adalah antara yang tertinggi di Asia selepas Hong Kong, Jepun, Korea, Singapura dan Taiwan.

Dari 11 juta, tak pasti pula berapa peratus yang membuat transaksi di internet. Kalau 10% bermakna 1 juta lebih orang berurusniaga secara online. Yang selebihnya mungkin cuma melayari internet dan menggunakan email sahaja.

Untuk perniagaan dan transaksi di internet menjadi lebih maju, lebih banyak kesedaran perlu diberikan kepada pengguna internet secara amnya. Tentang cara berurusniaga, kelebihan dan juga potensi yang internet boleh sediakan.

Adakah anda telah membuat pembelian secara online? Kalau tak pernah, kenapa? Tak selamat? Tak tau apa nak beli? Takut tertipu? Pernah tertipu? Tak perlu? Atau..?

* Statistik dari InternetWorldStats

[tags]pengguna internet, internet malaysia[/tags]

Celcom 3G activated

Hari ni 3G Card dah sampai. Lewat seminggu dari HP notebook yang diterima pada Selasa lepas yang dibeli dengan Celcom 3G + HP promo. So lepas ni tak perlu guna handphone untuk connect 3G. Dah dapat kurangkan masalah bateri handphone cepat habis..

Celcom 3G coverage nampaknya lebih luas. Dari segi stability tak tau lagi macam mana. Baru je dapat connect lepas set up 3G card dengan notebook.

Teknologi 3G masih muda jadi tak dapat nak lawan dengan streamyx. Oklah kalau nak guna bila on the move.