Celcom 3G and HP notebook promotion

[Nota: Post ini telah lama dan promosi ini telah berakhir. Harap maklum]

Ni iklan percuma untuk celcom n HP. Mungkin berguna untuk anda.

Celcom dengan kerjasama HP sedang buat promosi untuk pakej data 3G + 3G Card + Notebook dengan harga serendah RM190 sebulan. Saya sekarang pun sedang guna maxis 3G dengan harga RM120 sebulan.

Maknanya, kalau tambah lagi RM70 sebulan selama 2 tahun (servis kontrak) dapat 1 notebook dengan 3G card disamping boleh guna 3G. Biar betul!

Tapi yang RM190 tu cuma notebook celeron. Kalau nak Intel Core 2 Duo kena bayar RM219.90 sebulan. Tambahan lagi RM30 lebih kurang. Tapi still boleh jimat RMx,xxx sebab harga notebook tu pun boleh tahan.

Klik untuk maklumat lanjut

Ada sesiapa yang dah subscribe for this package? Boleh komen? Tarikh tutup 30 November or while stocks last.

Update: (8/11/2006)

Saya dah call untuk tanya maklumat lanjut promosi ni. Ni lebih maklumat tentang promosi:

  • 2 pilihan bayaran – bayaran sekaligus dengan cash/kad kredit atau bayaran ezy payment dengan kad kredit terpilih (EON, Maybank and RHB)
  • Harga pakej basic – RM190/mo atau RM4560 sekaligus
  • Harga pakej deluxe – RM219.90/mo atau RM5277.60 sekaligus
  • Detail untuk notebook specs – pakej basic nx6310 (RM4947) atau pakej deluxe nx6320 (RM5525)
  • Promosi termasuk 3G unlimited access 2 tahun (RM120x24=RM2880) + 3G card worth more than RM700 (dont know exact price)
  • Untuk maklumat tentang proses pendaftaran boleh hubungi 1-800-11-3447. Pendaftaran boleh juga dibuat di menara celcom jalan semarak.

21 thoughts on “Celcom 3G and HP notebook promotion

  1. IZALAN

    Kat mana (Physical shop) boleh boleh beli package ini .

    Izalan
    Muar
    (New comer – intrested to learn internet marketing and businees on line)

    Reply
  2. ima

    m looking fwd 2 buy ths package.tp x sure ia berbaloi ke x.coz ada org cakap ia hanya utk surfing aje.kalau dowload bill melambung.ada yg kata so far xde prob..ada x sape2 yg dah beli package celcom ni?

    Reply
  3. azwan

    izalan, tak sure pulak pasal physical shop. nampak cam dia push on 1800 number tu. tu pun antara cara dia nak reduce cost utk promo ni kot.

    ima, 3g yang diberi ni utk unlimited data package. tak kisah surf/download banyak mana(sama cam streamyx rm88). bila guna 3g card, tak boleh mms etc cam guna 3g on phone.

    saya akan beli, tengah nak confirm area sini cover ke tidak 3g. actually nak dapatkan notebook n 3g card tu. kalau nak beli dah almost 5k (deluxe package).

    Reply
  4. Pingback: » RM5000 online transaction >> Ahmad Azwan - Journey to Financial Freedom

  5. Sham

    A’kum Azwan,

    1. Camana nak check Celcom 3G coverage, takut dah beli nanti takde ceverage pulak.

    2. Camana dengan performance untuk laptop tu, ok ke?

    3. OS ape yang di includekan dalam package tu. ade tak MS office dll

    Thanks

    Reply
  6. Pingback: » Celcom 3G activated >> Ahmad Azwan - Journey to Financial Freedom

  7. azwan

    sham,

    1. nak cek 3G coverage boleh call 3G tapi tak precise sgt. dia boleh beri kawasan2 je. nak tepat kena tanya kawan yang ada hp 3G with celcom suh datang rumah

    2. Laptop performance tip top 🙂

    3. OS XP home. MS office tak included. Saya guna openoffice.org

    promo dah tup. tak tau akan ada balik ke tak pasni

    Reply
  8. Pingback: ahmadazwan.com » Blog Archive » Streamyx promo - dapat PC percuma?

  9. Mekik

    Pada pendapat saya, MAXIS & CELCOME are private company seeking for PROFIT. 1st month till months 6th coverage and services is good .. after that sucks..

    Reply
  10. trytest

    Slm… aku xtau nk komen apa lg kt celcom ni.. kt umh kwsn kg aku nk dpt 1bar pun susah hset, nk bergyut pn ptus.. Dlm coverage mmg la ada line tp bkn 100% fullbar. klu nk brodbnd plak kena buat teknologi sendiri, ni pun aku dpt idea kt 1 forum tu. Celcom igt signal yg dia pancar tu bleh rapat kt tanah ker!! klu aku duk ats puncak pencwang / puncak bukit bleh laa signal bodabnd tu.. dia nk byr ker kos mula2 aku nk pasang pencawang buluh ni, klu modem bleh cucuk kt usb terus xper laaa… hbs rm60 jga aku nk pasang pencawang sendiri nii.. nsb baik ok speednya.. tgk youtube jarang2 tersekat.. ni korang bleh tgk kt youtube cmna aku nk dpt line bodband nii… http://www.youtube.com/v/qNOPEX7IyIY?hl=en_US&fs=1

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *