Kalau saya tak blog, saya micro blog..

twitterBanyak perkara yang ingin kongsikan dengan pembaca, cuma saya tak ada masa untuk duduk meluangkan masa dan mengarang dengan panjang lebar tentang sesuatu perkara.

Terima kasih kepada twitter kerana menyelamatkan keadaan. Sekarang saya boleh micro blog banyak kali sehari dan banyak yang saya boleh kongsikan dengan anda semua.

Join twitter.com dan jangan lupa ‘follow’ saya di twitter.com/azwandotnet. Twitter updates saya juga telah dimasukkan dalam blog ini dibahagian kanan paling atas untuk anda lihat tentang penemuan dan perkongsian terkini.

Selamat ber blog dan ber micro blog!

Update: Untuk masukkan twitter update ke dalam blog, anda boleh gunakan code yang disediakan dalam http://twitter.com/widgets. Dapatkan code dan paste ke sidebar (lebih mudah gunakan text widget dalam wordpress).

p/s: Apa kata share kan twitter anda dalam ruangan comment?

9 thoughts on “Kalau saya tak blog, saya micro blog..

  1. hafiz

    hai..
    nak tanye,awak sabagai blogger 100% ke atau pun sambilan?
    just nak tau je,boleh ke kte jadikan ads sebagai sumber pendapatan sepunuhnye?
    anyway sy org baru dlm blogger,diharap dapat sokongan anda.

    Reply
    1. azwan

      Hai. Saya tak blog sepenuh masa. Tapi main income dari internet memang advertising (bukan dari blog). Kalau nak buat blog sebagai sumber pendapatan kena rajin blog – 5 kali seminggu atau lebih

      Reply
    1. azwan

      KNIzam, status dlam fb ni orang yang register je boleh view. Lagi satu dia tak simpan history. Tu yang tak best sikit. Boleh try twitter application – update twitter, facebook status pun update automatik – http://tinyurl.com/2z9ndy

      Reply
  2. Azman Md Ali

    Micro blogging ini sangat sesuai utk menyatakan sesuatu yg short and sweet. Itu yg menarik perhatian saya. Kita kene betul2 tulis (140 chars aje) untuk sampaikan message kita.

    Wassalam

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *