Tingkatkan Adsense CTR dengan iklan Adsense yang tepat

Salah satu cara untuk dapatkan CTR (click through rate) yang tinggi bagi adsense ialah dengan mendapatkan iklan adsense yang tepat dan betul-betul kena dengan kandungan laman web anda.

Cara untuk kita ‘control’ iklan apa yang akan keluar ialah dengan menggunakan keyword yang kita mahukan.

Tetapkan keyword terlebih dahulu dan gunakan SEO technique untuk target iklan yang akan dikeluarkan oleh Google Adsense.

Maknanya, gunakan keyword tu dalam file name, page title, H1, H2, bold, italic dan juga ulang keyword dalam content 3-5 kali dalam 100 perkataan.

Anda akan mendapat iklan adsense yang lebih tepat dan ini akan meningkatkan lagi CTR untuk page tersebut.

Keyword is everything. Kadang2 saya pun terlupa nak implement benda ni.

[tags]adsense tips, panduan adsense[/tags]

4 thoughts on “Tingkatkan Adsense CTR dengan iklan Adsense yang tepat

  1. cikgu azleen

    saya musykil lah.. kat blog saya ni, kat main index dia akan keluar iklan2 yang tak berkaitan.. dia keluar iklan general cam blogging ler, hosting le, computer lah.. tapi kalau single post, keluar iklan betul pulak..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *